O portálu

21. 11. 2022 Admin úřadu

Vítejte v portálu občana - služby městského úřadu Židlochovice 

Brána k online službám městského úřadu Židlochovice přímo z Vašeho domova bez omezení úředními hodinami.

Ve veřejně přístupné části portálu (bez přihlášení) najdete podrobné informace o jednotlivých službách městského úřadu včetně kontaktů, úředních hodin, postupů řešení a formulářů, které je třeba u konkrétního úkonu vyplnit. Služby úřadu je možné  vyhledávat podle kategorií, odborů úřadu, nebo situací, které řešíte. Je možné si tak najít a podrobně  zjistit, co je třeba si připravit před návštěvou úřadu, na koho přesně se na úřadě ohledně konkrétní věci obrátit, kde a ve které budově ho lze najít  a případně si stáhnout a předem vyplnit potřebný formulář, nebo se  rezervovat na úřad na konkrétní den a hodinu.

Také zde najdete v levém menu telefonní seznam úřadu, veškeré používané formuláře a důležité odkazy do částí webových stránek města a e-governmentu ministertva vnitra.

Portál je budován postupně  a bude  rozšiřován o další služby a funkce tak, aby dobře sloužil občanům, a ulehčil jim tak různá vyřizování na úřadě. Cílem je minimalizovat počet nutných návštěv na úřadě a nebo celé vyřízení bez návštěvy úřadu, a to kdykoliv i mimo úřední hodiny a nebo o víkendu.

Po přihlášení se do privátní části portálu tzv.  identitou občana , lze nyní v první etapě  sledovat v "Kontu plátce" souhrn závazků (např. poplatky za odvoz komunálního odpadu, poplatky za psy, pokuty, správní poplatky a další evidované pohledávky města) s možností nahlížet na stav svých závazků a provést jejich úhradu. U každého poplatku se zobrazí historie proběhlých plateb i informace o splatnosti dosud neuhrazených předpisů, včetně údajů důležitých pro provedení platby (bankovní účet, variabilní symbol atd.). Platbu je možné provést pomocí QR kódu nebo bezpečně online pomocí webové platební brány GoPay. Po odsouhlasení a nastavení si "informační služby portálu" je možno také zaplatit přímo pomocí  QR kódu zaslaného v informačním e-mailu ( notifikaci)  na váš e-mail, který si do portálu zadáte a ověříte.

Inteligentní elektronické formuláře

Naším cílem je také postupně doplnit do portálu místo stávajících formulářů (Word, PDF)  inteligentní elektronické formuláře, které se v privátní části portálu samy částečně předvyplní a po doplnění všech dalších potřebných údajů je přes portál bude možno podat na úřad k vyřízení (tzv. elektronické podání) a následně sledovat stav vyřizování, až do případného úplného vyřízení. Na portálu pak uvidíte stav všech svých podání na úřad a to i těch podaných osobně a dříve, v jakém jsou stavu, čeho se týkaly, kdo je vyřizuje či vyřídil, jaké je číslo jednací atd. Ukázkou takových inteligentních elektronických formulářů jsou již nyní v portálu vložené formuláře pro poplatky za psa (přihlášení psa, odhlášení psa a žádost o vrácení přeplatku v úhradě místních poplatků).


Tento článek se nálézá na serveru Služby městského úřadu Židlochovice (https://obcan.zidlochovice.cz:443/obcan/).
Používáme cookies potřebné pro běh webových stránek, poskytování funkcí sociálních médií, analytické účely a cílení reklamy. Více informací